Klassiek (struik-spil)

Toont alle 12 resultaten

Gevonden door M. Bonnet te Bologne-sur-mer, Frankrijk. Vroeg bloeitijdstip. Middelmatig grote, tolvormige vrucht. Korte en brede, roestbruine vrucht. Zacht, sappig met een zoete smaak. Pluktijdstip begin september. Bewaarbaar tot half november.
Kruising tussen Broket Juli en Williams. Gevonden in Noorwegen. Zeer productieve rode zomerpeer. Knapperige, zoete middelgrote vrucht. Pluktijdstip twee weken voor Conference.
Mooie gladde peer. Goed uitstalleven. Pluktijdstip 2e week september.
Gemaakt voor Thaddeus Clapp uit Dorchester (Massachusetts), USA in 1860. Grote vruchten met een regelmatige vorm. Zeer sappig. Geelgroene peer met een rode blos met een laat bloeitijdstip. Beetje roestkleur rond de steel. Wit, sappig en zoet vruchtvlees met weinig aroma. Het pluktijdstip van deze peersoort valt in de 2de helft van augustus. Het is een typische zomerpeer met een korte bewaarbaarheid.
Afkomstig uit Denemarken. Middelgrote peer met goed vruchtvlees. Pluktijdstip half september. Bewaart tot eind oktober.
De Concorde peer is een sappig ras en is zeer geschikt als handpeer. Het is een stevige peer met een erg goede smaak. Dit ras is een kruising tussen de Conference en de Doyenne du Comice. De pluktijd is vanaf de laatste week van september tot ongeveer de eerste week van oktober.
Condo is een groene, zelfbestuivende peer met een zoete smaak. Dit ras is zeer productief, pluktijdstip is begin oktober. Niet geschikt voor lange bewaring.
Het Belgisch product bij uitstek. Groene, vaste en sappige peer. Pluktijdstip begin september.
Gewonnen door de tuinbouwvereniging Maine & Loire te Angers omstreeks 1840. Deze buitengewoon sappige peer heeft een zeer zoete smaak. Doyenné du Comice is een dikke vrucht met een korte steel en een geelgroene kleur met bruinrode blos. Het vruchtvlees is wit. De pluktijd loopt van eind september tot tweede week oktober.
In 1811 gewonnen (24) door bierbrouwer Charles-Louis Durondeau in Tongre-Notre-Dame in de provincie Henegouwen.Zeer vruchtbaar en regelmatig dragend. De Durondeau heeft bij de pluk een ruwe, donkergroene schil met bruinrode blos. Als ze rijper wordt, krijgt ze een warme goudkleurige schil. Het vruchtvlees is wit van kleur. Een Durondeau heeft een typische, wrange smaak. Als ze wordt geplukt in de maand september is deze peer uitsluitend te gebruiken in de keuken. Vanaf oktober is ze een uitstekende dessertpeer. De pluktijd begint half september.
Rode mutant van Doyenne du Comice. Rood gestreepte peer met een groengele achtergrond. Pluktijdstip tweede week september.
Queen's Forelle is een kruising van Nordhäuser Winterforelle en Madame Verté. Het ras werd door Manfred Fischer gecultiveerd in Pillnitz, een deel van Dresden. Queen's Forelle is een lange, groene peer met rode blos. De smaak is knapperig, sappig en zoet. De peer kan goed bewaard worden. Pluktijdstip eind september.