Ons verhaal

Ons verhaal

Meer dan 50 jaar topkwaliteit

Carolus Trees, gevestigd in Nieuwerkerken, is sedert jaren een toonaangevende speler op de markt van boomkwekerijen in België. Vandaag levert Carolus Trees, met een productie van ruim 2 000 000 appel- en perenbomen, aan fruitkwekers doorheen Europa en Centraal-Azië. Tevens voorziet zij testfases in Zuid-Afrika en Chili. Meer dan 85% van de bomen zijn bestemd voor export.

Carolus Trees is meer dan een boomkwekerij. Het bedrijf heeft een uitgekiend logistiek systeem om de juiste boom op het juiste tijdstip bij de juiste klant te leveren. Een huzarenwerk, als je weet dat je ruim 2 tot 3 jaar op voorhand moet plannen en dat je met levende producten werkt. Carolus Trees telt vandaag een team van 30 ervaren medewerkers en tijdens piekmomenten tot zelfs 130 seizoenarbeiders.

Als partner van ABCz group, een internationale organisatie die zich toelegt op de ontwikkeling van nieuwe appel- en perenrassen, verkennen zij de fruitindustrie om beter aan de veranderlijke noden van de fruitteler/markt tegemoet te kunnen komen. Carolus Trees kende de jongste tijd enkele grote veranderingen. Zo vaart de boomkwekerij sinds september 2017 onder de vlag van Group MC, een dynamische en flexibele investeringsgroep uit Hasselt. Hierdoor kan het bedrijf haar groei en internationale expansie succesvol verderzetten.

Dankzij het gedreven team van Carolus Trees, dat dagelijks de grootste zorg besteedt aan de ontwikkeling en teelt van haar bomen, verovert het bedrijf Europa en de wereld. Bekijk hier onze vertegenwoordigers per regio.

kop nevel carolus
1
Appel- en perenbomen
1
Jaren van topkwaliteit
1
% export
1
Fruit rassen