Golden Hornet

Resultaat 1–12 van de 29 resultaten wordt getoond

Een oranjerode appel op een gele ondergrond. De vruchten hebben een Cox’s-aroma: zoetzuur. Het vruchtvlees is roomwit en vrij stevig tot tamelijk hard. Ideale variëteit voor het maken van appelmoes. Het ras is in Duitsland ontstaan uit een kruising van Geheimrat Dr. Oldenburg met Cox’s Orange Pippin en in 1962 in de handel gebracht. Alkmene kan geplukt worden vanaf eind augustus tot eind september en is beperkt – ten hoogste enkele weken – bewaarbaar
Gele mutant van Golden die het best bestand is tegen verruwing. Zachte schil. Zoete smaak met een lage zuurtegraad. Pluktijdstip half september. Geschikt voor lange bewaring.
Kruising tussen Priscella en Elstar. Bio-appel resistent tegen schurft, meeldauw en boomkanker. Knapperige, sappige appel met een fris aroma.
Kleurmutant van Cox's Orange Pippin gevonden door de broers P.G en J.A. Vroemen te Ulestraten(NL). Middentijds bloeitijdstip. Kleine, platronde vrucht. Helderrode vrucht. Pluktijdstip half oktober tot begin november. Zurig, aromatische en sappige vrucht.
Ontstaan uit een kruising van Stark Jongrimes met Golden Delicious en geïntroduceerd in 1974. Het ras is afkomstig van het Franse veredelingsbedrijf Georges Delbard in Malicorne. Het oogsttijdstip van Delcorf valt tussen dat van Discovery en Cox’s O.P. in. Afhankelijk van het jaar kan vanaf 10 tot 15 augustus geoogst worden tot begin september. Standaard Delcorf moet vanwege de lichte blos meerdere keren worden doorgeplukt .
Mutant van Elstar gevonden door W.L.A. Boerekamp te Someren (NL) in 1986. Regelmatig gevormde, harde vruchten. Stevig, sappig, roomwit vruchtvlees. Bewaring mogelijk tot eind april. Pluktijdstip derde week september.
Vroege kleumutant van Elstar gevonden door F.H.J. Bougie te Spaulbeek(NL). Rode blos met geelgroene achtergrond zonder verruwing. Bewaarbaar tot in mei. Pluktijdstip begin september.
Kleurmutant van Elstar gevonden door F.J. Elshof te Zeewolde (NL). Middentijds bloeitijdstip. Donker egaal rode vrucht. Uniek aroma en zeer smakelijke appel. Pluktijdstip tweede helft september. Bewaarbaar tot maart. 
Het is een grootvruchtige rode mutant van Elstar. Egale homogene kleuring. Pluktijdstip eind augustus, begin september. Minder beurtjaargevoelig.
Mutant van Fuji gevonden door Thomas Braun in Sudtirol (IT). Laat bloeitijdstip, goed vorstbestendig. Robijnrood gestreepte, glanzende vrucht. Zoete, knapperige vrucht. Pluktijdstip half oktober. Goed bewaarbaar.
Gestreepte mutant afkomstig uit Zuid Frankrijk. Pluktijdstip tweede week september. Goed bewaarbaar.
Gala Magma® is een mutant van Gala en werd door Reinhard Lang in Oostenrijk ontdekt. Deze appelsoort heeft een middelsterke groei die vergelijkbaar is met andere Gala-mutanten. Gala Magma® kleurt zeer vroeg en is één week eerder rijp dan Gala Must. De appel heeft een levendige helder- en donkerrode gestreepte kleur over de volledige vrucht. Slechts 3% van de vruchten heeft een mindere roodverkleuring. De kleuring van Gala Magma® is zeer stabiel. Deze vrucht kent weinig of geen regressie. Het bloeitijdstip van Gala Magma® is midden-laat en vergelijkbaar met andere Gala-mutanten. De smaak van Gala Magma® is aromatisch zoet met lichtgeel en zeer sappig vruchtvlees. De hardheid bedraagt 8,9 kg/cm² met een suikergehalte van 12,1° Brix en een appelzuurwaarde van 4,4 g/l. De bewaarbaarheid is vergelijkbaar met andere Gala-mutanten.